Gillar "Ful"? Här kommer en med liknande, ok - inte helt olikt, tema från samma författare.
Och jag håller med dig - det enda intressanta med den här framsidan är hur de får lov att trycka den efter att den gjorts i Paint.


Parasit
av Scott Westerfeld

Så här är det: Vissa människor bär på en parasit, en såkallad parpsmitta. De blir ljusskygga, tillbakadragna och kött-törstande. Livs levande vampyrer. De finns överallt. Få inte panik.
Cal är en av dem, men till skillnad från det ovanskrivna tål han både ljus och människor. Han är bara smittbärare, utan att ha några egentligen symptom (förutom ett evigt hungrande efter proteiener och sex), vilket gör att han är perfekt för att vara parpjägare. Han fångar in nysmittade vampyrer så att vi andra kan sova trygg på kvällarna. Men det är inget lätt jobb. 
Så stöter han på Lace och blodskriften på hennes vägg och råttkolonin (med stort K) i den övergivna simbassängen under hennes hus. Och den mystiska katten, som alla råttor och nyblivna parper av någon anledning avgudar. Med hjälp av Laces journalistsinne och en hel del ohälsosamt snokande växer en berättelse fram som du sent ska glömma.

 

 


Okey, det där sista sa jag bara för att det lät bra. Riktigt så fenomenal var inte den här boken. Men den sätter igång tankar. Varannat kapitel är en lektion i parasiter och andra sjukdomar som du absolut inte ville veta att du hade. Handlingen är spännande men lite svår att hänga med i, som en science fiction deckare. Upplösninen är nästan anlöst spännande men slutet tog en stund att smälta. 

Läsvärd: Ja. Om du gillar spänning, överraskningar och att känna dig lite småduktig när du fattar något halvkomplicerat.

Betyg: 1 2 3 4 5