- De är helt bakom flötet!

(Victor & Pappa vid matbordet)
Jag har läst många Keyes-böcker förut, som "Vattenmelonen", "Änglar" och "Är det någon där?", men det var nästan ett år sedan. Jag märkte att efter så lång tid, saknar man faktiskt chiclit.

Sushi för nybörjare
av Marian Keyes 

Lisa är dryg, bossig och målmedveten. Hon gör knappast något som inte gynnar hennes kariär. Det är därför hon också har det bästa jobbet som chefredaktör på en flashig Londontidning. Eller, hade det bästa jobbet. Innan hon blev förflyttad till en mikroskopiskt liten, till råga på allt nystartad tidning.. i Irland. Kunde det bli värre?

Ashling har alltid en första hjälpen -låda med sig. Hon är redigare än en fembarnsmamma på femtiotalet. Dessutom förlitar hon sig ofta på tarotkort och horoskåp. Trots att hennes personlighet i vanliga fall inte skulle passa på en modetidning finns det något hos henne som chefen över samtliga tidningar fastnar för. Men hur f*n överlever man när man har Lisa som master of command?

Clodagh är en typisk chiclit karaktär - hon har allt. En otroligt snygg man, två underbara (okey, det har hon inte, de är faktiskt förjävliga) barn och pengar så det räcker för att slippa jobba. Men - ja, här kommer det - trots det känns det som om något saknas i hennes liv. Men kanske gick hon lite för långt när hon försökte ändra på det... 


Det här är Marian Keyes i varje ord, skrivet på ett fnissande roligt sätt, vilket är största anledningen till att jag läser den här sortens böcker. Ideén är inte författarens bästa, eftersom jag vet att hon kan vara långt mer originell, men tillräckligt bra. Slutet är inte flämtande sockersött och inte beskt, så på så vis är jag nöjd. Det var över huvud taget en rolig och lättläst bok - så lättläst det kan vara på över 400 sidor... 

Läsvärd: Ja.

Betyg: 1 2 3 4 5 

Under 5 dagar nu har jag varit på verklighetsflykt i Skåne hos mina mostrar. Efter en dag av tacos, upptäcksfärd i Helsingborg och skitsnack med Björn (Min kusin. 21 år, soffpotatis och bor fortfarande hemma. Han är cool. Jag menar det.) hos mammas storasyster Bitta hämtade Cina mig och plötsligt var vi på väg in till Malmö för att äta lite god CHOKLADFONDUE.
Så blev det tyvärr (?) inte eftersom... jag hittade ett av Sveriges 4 mest fantastiska glasställen. Ni vet va jag pratar om: Heavens World inne vid Hansan är ett BEN&JERRY Glasscafe! Så min lycka var fulländad. 

På onsdagen packade vi en matsäck och tog båten in till Ven, där jag fick prova tandemcykel för första gången. Tycker ni det ser lätt ut? Det är det inte! Men tryggheten, när man väl börjar lita på varandra, är stor. När jag satt där bak vågade jag till och med blunda, bara cykla på. Jag visste att jag ändå inte kunde styra och det var skönt. Varmt var det också, jag fick i mig rekomenderade 2 liter vatten den dagen innan vi åkte hem och bakade pizza till mamma & skitungarna som också hade fått för sig att de skulle sova hos Cina.
Två ganska heta, händelselösa dagar flög förbi innan det var dags att åka hem igen.

______________________________________________________________________________________________


Jag tror jag har ett mål: Att äta Ben&Jerryglass i 25 olika städer.
Såhär ser listan ut hitills:

Paris, Frankrike
Göteborg, Sverige
Malmö, Sverige


Men den 7 juli bär det av till England & enligt (den ständigt besökta) hemsidan Benjerry.se eller den engelska sidan Benjerry.co.uk finns glassbarer på en hel del ställen. Jag kommer väga ton när jag kommer hem därifrån.